Öppet mån-fre 07:30-17:00
Öppet mån-fre 07:30-17:00
0243-24 85 00

Företaget

Hydrostandard är Sveriges enda one-stop-shop för mätare

Hydrostandard Mätteknik grundades 1995 och har genom målmedveten och framgångsrik kompetensutveckling vuxit till att bli Sveriges enda one-stop-shop för mätare med landets kommuner och energibolag som kunder.

Unlimited Possibilities

Create anything you want using Highlight box.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam.

Create your website Contact us
Swedac
Swedac
Hydrostandard är ackrediterad av Swedac enligt ISO/IEC 17020, standarden för de kompetens- och metodkrav som ställs på företag som utför olika slags kontroller. I vårt fall handlar det alltså om kontroll och revision av mätare för kallvatten och fjärrvärme.
Organisationen
Organisationen
Företaget har i dag ca 80 medarbetare. Serviceorganisationen, med över 50 montörer, arbetar ute i landet, medan företagsledning, testanläggning och kundtjänst har sin arbetsplats på huvudkontoret i Borlänge.
Sdiptech-koncernen
Sdiptech-koncernen
Hydrostandard ingår i teknikkoncernen Sdiptech med 38 bolag i portföljen och en omsättning på 3 miljarder. Sdiptechs affärsidé är att äga företag inom sektorn infrastruktur, närmare bestämt välskötta, stabila nischföretag som kommer att bidra till utvecklingen av ett ekonomiskt och miljömässigt välmående samhälle.

Hydrostandard Mätteknik Nordic AB har idag tre verksamhetsben

Sveriges största leverantör av kallvatten- och fjärrvärmemätarbyten.

Swedac
Hydrostandard är ackrediterad av Swedac enligt ISO/IEC 1720, standarden för de kompe- tens- och metodkrav som ställs på företag som utför olika slags kontroller. I vårt fall handlar det alltså om kontroll och revision av mätare för kallvatten och fjärrvärme
Organisationen
Företaget har idag drygt 60 medarbetare, varav 20 stycken är verksamma på huvudkontoret med testanläggning i Borlänge, medan övriga 40 utgör vår rikstäckande serviceorgansiattion för revisionsbyten och utrullnigsprojekt.
Sdiptech-koncernen
Hydrostandard ingår i teknikkoncernen Sdiptech med 29 bolag i portföljen och en omsättning på 2 miljarder. Det är en relevant upplysning till våra kunder, eftersom Sdiptechs affärsidé är att äga företag inom sektorn infrastruktur, närmare bestämt välskötta, stabila nischföre- tag som kommer att bidra till utvecklingen av ett ekonomiskt och miljömässigt välmående samhälle. Att ingå i den koncenren är med andra ord ytterligare ett kvitto på Hydrostandards kvaliteter.

Create Awesome Photo Stack Images with Essentials.

We design and develop world-class websites and applications, design better and spend less time without restricting creative freedom.

Start 1995 i Borlänge

Hydrostandard har vuxit genom målmedveten kompetensutveckling till att bli Sveriges enda one-stop-shop för mätare.

1995

Bolaget startar upp i Borlänge med provning av vattenmätare

2000

Mätarbyten åt kund erbjuds

2003

Ny komplett provutrustning för fjärrvärmemätare installeras

2010

Flyttar till nya ändamålsenliga lokaler

2016

Bolaget säljs till Sdiptech

2020

Kundtjänst bildas för stora utrullningsprojekt

Nilometer

Våta kuriosa

Nilens årliga översvämningar gödslade inte bara åkrarna i det antika Egypten, utan var själva grunden för landets ekonomiska och kulturella storhet. Följaktligen höll egyptierna noga koll på vattenmängden med hjälp av s k nilometer, brunnar förbundna med floden som hade nivåmarkeringar på väggens insida. Lagom nivå var bäst, då visste man att skördarna blev goda, medan för högt vatten innebar översvämning och för lågt torka. Att mäta vatten är med andra ord ingen modern företeelse, om nu någon till äventyrs trodde det.