Öppet mån-fre 07:30-17:00
Öppet mån-fre 07:30-17:00
0243-24 85 00

Hydrostandard Nyhetsbrev

Hydrostandards nyhetsbrev

Hydrostandards nyhetsbrev, som utkommer varannan månad, berättar om produkter, kunder, uppdrag, branschinfo mm. Stort och smått, högt och lågt i en förhoppningsvis lika aptitlig som matnyttig pyttipanna. Teckna gärna en prenumeration här. Den är självfallet kostnadsfri men kan visa sig vara en klok investering.

Här anmäler du dig

Unlimited Possibilities

Create anything you want using Highlight box.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam.

Create your website Contact us

Hydrostandard Mätteknik Nordic AB har idag tre verksamhetsben

Sveriges största leverantör av kallvatten- och fjärrvärmemätarbyten.

Swedac
Hydrostandard är ackrediterad av Swedac enligt ISO/IEC 1720, standarden för de kompe- tens- och metodkrav som ställs på företag som utför olika slags kontroller. I vårt fall handlar det alltså om kontroll och revision av mätare för kallvatten och fjärrvärme
Organisationen
Företaget har idag drygt 60 medarbetare, varav 20 stycken är verksamma på huvudkontoret med testanläggning i Borlänge, medan övriga 40 utgör vår rikstäckande serviceorgansiattion för revisionsbyten och utrullnigsprojekt.
Sdiptech-koncernen
Hydrostandard ingår i teknikkoncernen Sdiptech med 29 bolag i portföljen och en omsättning på 2 miljarder. Det är en relevant upplysning till våra kunder, eftersom Sdiptechs affärsidé är att äga företag inom sektorn infrastruktur, närmare bestämt välskötta, stabila nischföre- tag som kommer att bidra till utvecklingen av ett ekonomiskt och miljömässigt välmående samhälle. Att ingå i den koncenren är med andra ord ytterligare ett kvitto på Hydrostandards kvaliteter.

Create Awesome Photo Stack Images with Essentials.

We design and develop world-class websites and applications, design better and spend less time without restricting creative freedom.

Våta kuriosa

Ett behagligt inomhusklimat – när blev det en lyx att njuta av? Spontant vill man väl tro att det kom först med den moderna tidens bostäder och teknik, men svaret leder oss ända tillbaka till den romerska antiken, närmare bestämt till en viss Caius Sergius Orata som handlade med fisk och ostron. År 80 f Kr lät han bygga några vattentankar i sitt hus nära Neapel, där vintrarna kan vara nog så bistra. Vattnet värmdes av svaga eldar och behållarna fylldes med frutti di mare. På så vis kunde Sergius erbjuda färska läckerheter året runt. Vad han inte hade räknat med var det sköna klimat som varmvattnet skapade inomhus – och centralvärmen var uppfunnen. Se där en spinn-off-effekt långt innan teknikspråket hette svengelska.