Öppet mån-fre 07:30-17:00
Öppet mån-fre 07:30-17:00
0243-24 85 00

Tjänster Hydrostandard

Vi erbjuder en heltäckande palett av mätartjänster

Hydrostandard Mätteknik är ackrediterad enligt ISO/IEC 17020, standarden för de krav som ställs på företag som utför olika slags kontroller. Våra mätartjänster täcker in hela fältet.

Kontroll av mätare
Kontroll av mätare
Vi kontrollerar alla på marknaden förekommande mekaniska och statiska (ultraljud) mätare för kallvatten och fjärrvärme. Vi är vidare ackrediterade för kontroll av integreringsverk och temperaturgivare av både PT100 och PT500. De provstationer vi använder för uppgiften är branschledande, inklusive Metertechs stationer som vi också är ackrediterade för.
Byte av mätare
Byte av mätare
Hydrostandard är störst i Sverige på byten av mätare för kallvatten, fjärrvärme och el. Drygt 50 av våra medarbetare jobbar uteslutande med att byta mätare och montera kommunikationsenheter.
Renovering av mätare
Renovering av mätare
Vi renoverar samtliga mekaniska mätare för kallvatten och fjärrvärme. Mätaren blir lika bra som en ny samtidigt som åtgärden har både ekonomiska och miljömässiga fördelar.

Totalansvar

Vid byten av mätare tar vår personal hand om bokstavligen allt kring själva arbetet – administrativt, praktiskt, tekniskt – från planering och bokning med kunden till själva bytet och slutrapport. Vi använder Adoxa boknings- och resursplaneringssystem, som kommunicerar skarvlöst med de flesta övriga systemen på marknaden. Därutöver tillverkar vi alltid en app, skräddarsydd för det aktuella uppdragets moment och villkor. Adoxa och den unika appen borgar för en perfekt kontroll över projektets alla delar och detaljer. Det färdiga resultatet av vår insats redovisas för kunden i önskat format: på papper, som Excel-fil eller som digital textfil för inläsning i kundens system.

Image link
Image link
Image link
Image link
Med fokus på våra kunder

Tjänster Hydrostandard

Hydrostandard i Borlänge AB renoverar samtliga mekaniska kallvatten- och fjärrvärmemätare. Vi rengör, om det behövs blästrar, polerar gängor samt målar om mätarna med en slitstark tvåkomponentslack.

Vid renovering byts mätinsatser, packningar, silar och de slitdelar som behöver bytas. En renoverad mätare är lika bra och pålitlig som en ny, men mycket miljövänligare och mer ekonomisk.

Förnamn Efternamn VD

T-Rex

Våta kuriosa

Eftersom vattnets kretslopp på jorden är evigt dricker vi samma vatten i dag som dinosaurierna drack för 100 miljoner år sedan. Det här är en rolig tanke som man kan höra ibland, men den är inte sann. Det är nämligen inte samma vatten som snurrar i systemet hela tiden, utan vattenmolekyler förstörs och skapas i olika naturliga kemiska processer. Man har t o m försökt räkna ut vattnets ”halveringstid” och kommit fram till ett ungefärligt värde på 2,5 miljoner år, vilket betyder att vattnet under skräcködlornas tid har ersatts av nytt för länge sedan.